Het ideeënlog

De laatste keer dat ik een goed idee had, zat ik op de bank en deed ik verder niets actiefs.

Diep denken gebeurt als je hersenen niet worden vermoeid door multitasken. Je herkent dat wel, veel mensen hebben goede ideeën in de auto of onder de douche. Een plek waar je fysiek en ook je grijze massa ontspant.

Als je niets doet met een idee blijft het een idee en vergaat het als een druppel in zee. Toch laat de realiteit ook niet altijd toe om met al je ideeën aan de slag te gaan.

Is het dan beter om ideeën te laten vervliegen?

Wat als je morgen start met een lijstje? Jouw lijst met ideeën, die je per idee in 5 tot 25 woorden samen vat, zodat je er later logisch bij kan. Bij voorkeur met datering. Je moet er vanuit praktisch elke plaats binnen 2 tot 5 minuten toegang toe hebben, anders ben je je idee te vaak kwijt.

Er zijn genoeg apps die daarbij helpen en op meerdere apparaten werken; Google Keep, Apple notes, Bear, one note, slack, gmail, etc. Een Moleskine boekje of Bullet journal is ook perfect.

Het loggen en borgen van je ideeën op momenten dat het voor jou werkt, en als rugzakje voor later, brengt je veiligheid en overzicht: Je ideeën gaan niet verloren.

Ben je ooit inspiratieloos, dan kan je altijd door een bergje ideeën bladeren.

Als je vandaag start met je eerste idee leg je het fundament voor een prachtige berg ideeën.

Het gaat bij het loggen niet om de ideeën zelf, op een enkele uitzondering na.

Uiteindelijk is wat je met het loggen doet een proces doorlopen waarin je jezelf rust gunt, door je ideeën vast te leggen en jezelf te inspireren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.